failed to copy /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/plugins/divicommerce//single-product.php to /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/themes/esoteria-child/single-product.php...

Každodenní, byť třeba krátká, meditace velmi prospívá nejen naší duši, ale také našemu osobnímu růstu. Můžeme si v ní „naprogramovat“ úspěch, zdraví, lásku, hojnost nebo cokoliv dalšího, co do svého života chceme přilákat. Nebo se prostě jen uvolnit, zklidnit a dopřát své mysli chvíli klidu.

Ale jak na to, pokud vám to s meditací zatím moc nejde? Vyzkoušejte následující cvičení.

Pohodlně se posaďte nebo položte. Pokud vám to pomůže, pusťte si potichu příjemnou hudbu jako zvukovou kulisu. Zavřete oči a začněte si představovat:

Procházíte se zámeckou chodbou. Z jedné strany chodbu lemují vysoká okna, z druhé strany řada dveří. Občas se objeví schodiště, vedoucí do jiného patra.

Procházejte se chodbou a představujte si ji v detailech. Jak vypadají okna? Co je při pohledu z nich vidět? V kterém jste asi patře? Jak vypadají stěny chodby? Je na chodbě nějaký nábytek, koberce nebo dekorace?

Až chodbu v mysli uvidíte co nejpřesněji, zkuste otevřít některé dveře, vejít do místnosti a podívat se, co je v ní. Pak si ji můžete důkladněji prohlédnout, opět ji opustit a vrátit se na chodbu nebo projít do jiné místnosti (pokud to jde). V prohlídce zámku, můžete pokračovat tak dlouho, jak vás to bude bavit. Můžete vstupovat do místností, dívat se z oken, po schodech přecházet do dalších pater – cokoliv, co vaše fantazie dovolí…

Říkáte si, že tohle přece není ta klasická meditace, jak si ji představujete? Nebo že si přece nemáte nic představovat, ale počkat na to, co vám chce vyjevit vaše podvědomí?

Cvičení, které jste si právě přečetli, je cesta k obojímu. Jedna z pouček, která radí začátečníkům s technikami duchovní práce, říká: „Předstírej to, dokud to neucítíš.“

Pokud budete pravidelně trénovat svou fantazii, schopnosti vizualizace a kreativitu – jednoho dne zjistíte, že představy ve vaší mysli již nevytváříte vědomě, ale necháváte je, aby je k vám vyslalo vaše podvědomí, nebo třeba bytost, se kterou se chcete setkat.

Meditace, stejně jako každá jiná dovednost, vyžaduje zpočátku trochu cviku. Pokud vytrváte, uvidíte v blízké době skvělé a nečekané výsledky.