failed to copy /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/plugins/divicommerce//single-product.php to /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/themes/esoteria-child/single-product.php...

natural-hexagonal-pile-gemstone-crystal-pendant-necklace-stainless-steel-chain-unisex-power-healing-chakra-03-black-onyx_718783

Černé onyxy, opály, turmalíny, obsidiány… Jedny z nejmocnějších kamenů. Ochraňující a očistné.

Většina černých kamenů má něco společného. Pomáhají chránit své nositele před čímkoliv, co jim mohou způsobit druzí lidé. Obzvláště účinné jsou proti energetickým útokům nebo lidem, kteří z druhých sají energii či radost ze života.

tn_carved_angel_obsidianTím zvyšují i naše sebevědomí, sebejistotu a schopnost kráčet za vlastními cíli – když nás při našem úsilí nikdo nesráží k zemi, dokážeme snáze dojít mnohem dál.

Pomáhají také otevírat naše podvědomí, nalézt pochopení a vyvarovat se starých chyb, a posouvat se v životě dál.

il_570xN.652550438_bn01Černé kameny jsou silně uzemňující, pokud se potřebujete soustředit na materiální hodnoty, hodí se je mít nablízku. V některých případech usnadňují a prohlubují meditaci – ale mohou vám také intenzivně bránit v ponoření se do hlubšího meditativního stavu. V takovém případě je můžete buďto regulovat společně nošeným křišťálem, nebo po dobu meditace jednoduše odložit (či nahradit třeba ametystem).

Já sama nosím onyxovou špičku téměř neustále s sebou (mám ji uloženou v kabelce), abych ji mohla použít kdykoliv, když se dostanu do nepříjemné společnosti nebo mám pocit, že ze mě někdo “saje” energii.