failed to copy /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/plugins/divicommerce//single-product.php to /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/themes/esoteria-child/single-product.php...

Napadlo vás někdy, že odpuštění není záležitostí dvou lidí, ale pouze vás samotných?

380-492-homeMůžeme si myslet, co chceme, o teorii, že za vše, co se nám v životě stalo a děje, si můžeme pouze my sami. Ale odpuštění je skutečně záležitostí pouze našich vlastních pocitů a mnohdy vůbec neovlivňuje toho, komu je či není odpuštěno. Mnoho z nás chová nepěkné pocity ze starých křivd a bolestivých okamžiků k lidem, které leta neviděli – a možná už nikdy neuvidí.

Louise L. Hay říká, že potřebujeme pochopit, že odpuštění nemá nic společného s druhou osobou. A má pravdu.

privesek-andel-ruzeninBěžně chováme v mysli a v srdcích špatné vzpomínky na bývalé partnery, kolegy či nadřízené, možná i učitele ve škole nebo příbuzné. Pocit křivdy nás užírá zevnitř, i když třeba jen v občasných okamžicích, kdy si na ně vzpomeneme. Tenhle pocit ale postihuje jenom nás samé – my sami se trápíme tím, co jsme dopustili nebo čeho jsme byli obětí. Druhá osoba o něm ani netuší – mnohdy si na nás třeba už dávno nepamatuje.

Pokud jim uvnitř sebe dokážeme odpustit, uleví se v duši právě nám samotným. Možná tím časem dokážeme napravit i vztahy s lidmi, které ještě stále vídáme – ale náš hlavní cíl je duševní pohoda v nitru nás samotných.

5pcs-Natural-Rose-Quartz-Reiki-Healing-Pendulum-Crystal-Stone-Beads-Amethyst-Pendant-Mix-Style-Fashion-JewelrySvět, který vidíme bez brýlí starých chyb a křivd, je mnohem přívětivější místo, než ten, ve kterém si s lidmi z naší minulosti spojujeme bolestivé chvíle.

Odpouštění není jednoduché – a začít bychom s ním měli sami u sebe. Já sama moc ráda používám čtyři věty havajské techniky Ho´oponopono:

 

MILUJI TĚ
OMLOUVÁM SE
PROSÍM, ODPUSŤ MI
DĚKUJI TI

Pro začátek je říkejte právě sami sobě. Tak často a tak dlouho, jak bude potřeba. Nebojte se dát průchod pocitům které ve vás tyto věty budou vzbuzovat, nebo slzám, které je od vás odnesou pryč.

Pokud vám jejich použití bude vyhovovat, vneste je i do dalších situací, které budou potřebovat lásku a odpuštění.

$_124Já sama jsem je nedávno odříkávala a prožívala při letmém setkání s člověkem, se kterým jsme v minulosti strávili nějaký čas a nerozešli se v dobrém. Čas od času se mi o něm zdává – ale až od tohoto setkání jsou to sny, které jsou příjemné a plné přátelství. A to je důležité – naše vnitřní pocity a duševní pohoda.

PS: říkáte si, co mají s odpouštěním společného obrázky, které článek doprovázejí? Jedná se o kameny, které odpouštění napomáhají – rodonit, růženín a měsíční kámen (opalit).