failed to copy /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/plugins/divicommerce//single-product.php to /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/themes/esoteria-child/single-product.php...

761bfd1a13b5e9cc6b1d8ddc6cf4ee73Slovo mudra v sanskrtu znamená pečeť. V józe (a nejen v ní) se toto slovo používá pro gesta rukou, která mají schopnost léčit, obnovovat rovnováhu v těle a harmonizovat duši.

Kašjapa Mudra je gestem pro obnovení rovnováhy a obranu proti negativním energiím.

Tato mudra symboližuje želvu, jednotu mužského a ženského principu a mudrce Kašjapu, z něhož podle indické mytologie pocházejí všechny bytosti.Tato mudra vytváří krunýř kolem svého nositele, stejný, jaký má želva pro svou ochranu před nebezpečím.Použít ji můžete kdykoliv, když se dostanete do konfliktní situace nebo do společnosti negativních lidí. Můžete ji držet i při návštěvách míst s temnou minulostí, kde se necítíte dobře.

Díky jednotě mužského a ženského principu je tato mudra vhodná i pro znovuvytvoření tělesné a duševní rovnováhy a uzemnění.

Vložte špičku palce mezi prostředníček a prsteníček a sevřete ruku do pěsti. Pohodlně se usaďte a obraťte ruku držící mudru dlaněmi nahoru. Dýchejte zhluboka a tělo držte uvolněné.

Mudru můžete držet na jedné nebo obou rukou, při meditaci po dobu 5 – 15 minut.

Afirmace pro tuto mudru: Jsem v bezpečí a pod ochranou. Moje tělo se vrací do stavu přirozené rovnováhy.