failed to copy /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/plugins/divicommerce//single-product.php to /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/themes/esoteria-child/single-product.php...

Někdy máme pocit, že jsou věci, které jsou nám prostě dané – a se kterými v podstatě nemůžeme nic moc udělat. Možná se cítíme být těmi, kteří nikdy nebudou štíhlí. Těmi, kdo vždycky tak nějak vyjdou s penězi – ale třeba na velké cestování to nikdy nebude. Těmi, kdo nikdy nebudou mít o moc lepší práci, než tu, kterou mají teď. Nebo těmi, které prostě občas trápí bolesti zad, migréna, nebo jiný zdravotní neduh.

Dosaďte si cokoliv, co sedí právě na vás.

Nechali jsme se lapit v pasti něčeho, co nám nijak zvlášť nevyhovuje – a nakonec jsme to přijali za svou součást. I když se jinak třeba držíme pravidla, že svůj život tvoříme jen my sami.

Pravdou je, že změnit se dá opravdu všechno. Někdy tím, že to oprvdu chceme a pracujeme na tom. Jindy, když změníme úhel pohledu.

watches-943399_640Sama sebe jsem ještě nedávno považovala za člověka, který prostě má problémy s usínáním. Je tomu tak, co pamatuji.

Vybavuji si povinné školkové spaní po obědě, při kterém jsem nikdy (vážně NIKDY) nebyla schopná usnout. Možná že právě povinné ležení se zavřenýma očima a rukama za hlavou (tohle po nás skutečně požadovali) mě naučilo ležet v posteli – a nespat.

Dlouhé usínání se se mnou táhlo prakticky nepřetržitě – ještě dvě hodiny po zhasnutí jsem zírala na budík, později jsem občas bloumala po bytě ještě ve dvě ráno, s nadějí, že ve tři už budu spát. Ne vždycky to vyšlo.

Znám naprostou většinu přírodních “uspávadel”, které se u nás dají koupit – přesně vím, které nezabírají, které ano a po kterých budete mít ráno pocit, že vás někdo praštil palicí…

Nedávno se mi celkem náhodou dostalo pod ruku pár článků na téma nespavosti. Všechny se zabývaly jedním tématem – kolísáním krevního cukru a následnou nespavostí, buzením uprostřed noci a neschopností usnout.

sleepy-dust-pic-600x400Během měsíce jsem vyzkoušela několik doporučených postupů a receptů. Uspávací směs Sleepy Dust, sestávající z tří dílů cukru a jednoho dílu soli, ve které si namočíte prst a olíznete. Fungovala tak 50 na 50. Pro chronického nespavce vcelku dobrá úspěšnost.

Pak jsem zkusila jídlo těsně před spaním. Salát s kouskem sýra nebo lžíce burákového másla fungují takřka stoprocentně.Kousek pečiva způsobí probuzení kolem 2. ráno.

Stejný efekt, jako jídlo, má i tableta hořčíku, zhruba půl hodinky před spaním.

Většinu života jsem se trápila tím, že mám problémy s usínáním. Zcela zbytečně – stačilo totiž změnit úhel pohledu a hledat skutečný důvod problému. Teď sama pro sebe nejsem “ta, která má problémy s usínáním”, ale “ta, které v noci kolísá krevní cukr” – což má cekem snadné řešení.

Úplně stejně to funguje i s jinými problémy, které jsme přijaly za své. Děláte práci, která vás nebaví? Možná jste jen vzdali snahu, získat nějakou lepší – ať už jen tím, že to prostě zkusíte, nebo že se nejdříve naučíte něco nového. Máte pořád hluboko do kapsy? Možná jen zkoušíte vydělávat stále stejnými způsoby – a dosahujete tak stejných výsledků. Trápí vás zdraví? Třeba jse jen nenašli tu správnou příčinu a správné kroky k nápravě. Nic nemusí být definitivní.

woman-570883_640Můžeme změnit všechno, co chceme.

Stojí za to, podívat se na vnitřně přijaté věci, se kterými nejsme spokojení, ještě jednou – jiným pohledem. Dívat se, proč by tomu tak mohlo být – a jak bychom to mohli změnit. Pokud to uděláme, můžeme vyhrát a dosáhnout změny. Pokud ne, automaticky prohráváme.