failed to copy /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/plugins/divicommerce//single-product.php to /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/themes/esoteria-child/single-product.php...

pablo(43)Nedávno jsem na Facebook vložila tuhle modlitbu k Arielovi. A protože se kolem ní strhla trochu mela v komentářích, rozhodla jsem se napsat malé zamyšlení nad tématem Duchovní bytosti a peníze.

Jak je to s penězi a Ďáblem

Pár komentářů opakovaně upozorňovalo na to, že o peníze se žádá leda ďábel. Ale je to tak?

V první řadě se zkuste zastavit nad tímhle: Pokud opravdu věříte, že peníze jsou ďábelským nástrojem a on je tím jediným, kdo je naděluje – nikdy jich nebudete mít dost. Protože s ďáblem a jeho dary přece nechcete mít nic společného…

Pravdou je, že Ďábel si s penězi rozumí velmi dobře, a může vám je přinést – jen to není jediná cesta.

turkey-1041511_640Čas od času Ďábel vstoupí do života každého z nás, ať chceme, nebo ne (pokud se vám to nepozdává, vzpomeňte si na bibli – i Ježíše v ní pokoušel celých 40 dní). Když se vám v tarotu ukáže karta Ďábla, znamená to, že vás čeká období překážek a zkoušek. Ďábel vás pokouší, ničí staré věci, které jakž takž fungovaly, hází po vás bobky a hlasitě se u toho směje.

Ale…když touhle zkouškou projdete, zjistíte, že vaše nová situace je mnohem lepší, než byla ta původní, a že změna byla velmi prospěšná. Ďábel vás za překonání této zkoušky odmění, a to často i velkými penězi.

Samožřejmě můžete Ďábla o peníze požádat i přímo, nicméně pokud si nechcete “očadit karmu”, není to cesta, kterou bych vám doporučila… Ale fungovat to bude…

A co ti andělé?

angel-108859_640Andělé jsou nápomocné bytosti, a stejně jako Bůh mají v podstatě neomezenou moc. S jednou výjimkou – nemohou dělat nic, co je v rozporu s vaší vůlí. Je bláhové se domnívat, že andělé a archandělé nevládnou žádnou mocí nad penězi a hojností v našich životech.

Jejich pomoc obvykle nespočívá v tom, že požádáte o peníze a druhý den najdete na účtu milion a víc. Mohou vám ale pomoct zrušit důvody, pro které zatím v hojnosti nežijete.

Možná stojíte den za dnem za kasou v supermarketu, v práci trávíte spoustu času a rozhodně není jednoduchá – ale domů nosíte jednou za měsíc výplatu, se kterou sotva vyjdete celý měsíc. Dává vám to smysl?

coins-1164601_640Možná, že když přerušíte svá finanční pouta k minulosti, oprostíte se od starých přesvědčení a návyků – zjistíte, že tohle není ani zdaleka vaše jediná možnost. Najdete jinou práci, začnete podnikat, zjistíte, že o vaši tvorbu, kterou máte jako hobby, stojí spousta lidí s otevřenou peněženkou…

S tím vším vám andělé mohou pomoci a rádi to udělají. Opravdové kroky budou na vás, ale andělé vám k nim otevřou a umetou cestu.

Chudoba jako ctnost?

Často slýchávám i to, že peníze a bohatství nejsou součástí něčí životní cesty nebo že chudoba je ctností (a bohatství nikoliv). Opět – pokud to tak vidíte, budete chudí. Neříkám, že pro někoho i toto nemůže být duchovní cesta.

Pokud je to ale jen zástěrka před světem, kryjící fakt, že nemáte dost a nevíte, jak to napravit, pak je čas na změnu.

Chudoba cti netratí, ale sama o sobě rozhodně ctností není. Pokud nemáte dostatek, pak sami sobě (a v horším případě třeba svým dětem) nemůžete pořídit to, co potřebují – a slovo nemoct tak dělá z chudoby jediné – nemoc. Ne-moc je situace, kdy svou moc ztrácíte a přebírá ji za vás něco jiného. Vezměte si ji zpátky.

Mimochodem – pokud žijete v nedostatku, kolik času věnujete přemýšlení a řešení téhle situace? A čím byste ten čas vyplnili, kdybyste věděli, že žijete v dostatku a hojnosti, vždy a všude?

S láskou

Lucie