failed to copy /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/plugins/divicommerce//single-product.php to /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/themes/esoteria-child/single-product.php...

CzakryJako čtenáři tohoto blogu už asi víte, že v těle máme 7 energetických center, kterým říkáme čakry. Možná jste slyšeli i o tom, že je dobré je pravidelně čistit, vyrovnávat či harmonizovat.

Pokud s ale nejste jisti proč, nebo jak se to dělá, určitě čtěte dál.

Každá z čaker ovlivňuje určitou část těla a určitou oblast v našem životě.

Namátkou a velmi zjednodušeně – první červená je spojená se spodní částí našeho těla a s našimi základními potřebami, a také výrazně ovlivňuje náš sexuální život. Pátá světle modrá ovlivňuje oblast krku a spodní části obličeje, a ovlivňuje vše, co souvisí s komunikací. Sedmá fialová čakra ovlivňuje horní část hlavy a náš duchovní život.

qne28201bPokud tedy některá z našich čaker stagnuje, netočí se správným směrem, nebo je výrazně menší, než ostatní čakry – pak signalizuje (a nebo způsobuje) problém v dané oblasti. Čakrový systém je ale spojitá nádoba, stejně jako třeba naše páteř – pokud je problém s jednou čakrou, postupem času začne problematicky ovlivňovat i čakry další.

Páteř v této souvislosti nezmiňuji náhodou. Většina čaker leží právě v oblasti páteře a ovlivňují se navzájem. Pokud máte zablokovanou páteř, čakra nejbližší tomuto místu bude pravděpodobně zablokovaná taky. Příjemný způsob, jakým můžete se svými čakrami začít pracovat, je zajít si na masáž a nechat si páteř uvolnit.

Další způsoby vyrovnávání čaker, o kterých budeme mluvit, už jsou více duchovní a ovlivňují naše energetická centra prostřednictvím našeho vědomí, nebo napojením na podobné vibrace.

květinaPokud hledáte způsob, jak své čakry vyrovnávat průběžně, pořiďte si čakrový šperk, který budete nosit u sebe – buďto pořád, nebo ve chvíli, kdy pocítíte potřebu čakry vyrovnat.

Kameny korespondujících barev vibrují na stejné frekvenci, jako barevné spektrum vyzařované čakrami. Vibrace dobře udržovaných kamenů jsou ale narozdíl od našich čaker stabilní – jejich nošení na těle nebo v jeho blízkosti tak dokáže postupně vyladit i vibrace našich čaker.

Pokud u sebe šperk nosíte denně, nechte ho čas od času “odpočinout” – omyjte ho chladnou vodou, nechte nabít slunečním světlem a požehnejte ho.

Dalším způsobem, jak čakry harmonizovat, je prostřednictvím hudby nebo meditací. Obě možnosti lze velmi dobře kombinovat. K mým oblíbeným patří třeba večerní meditace k čistění čaker od Doreen Virtue.

Pokud jste v meditaci a vizualizaci zběhlí, můžete samozřejmě čakry čistit a harmonizovat i bez vedení – prohlédnout je svým vnitřním zrakem a vědomě je vyrovnat a vyčistit.

náramekAť už zvolíte jakoukoliv metodu, je dobré čištění čaker provádět pravidelně – ovlivňuje je totiž vše, co během dne děláme. Ne/dostatek odpočinku, naše strachy a obavy, věci, kterými se celý den zabýváme, meditace a zaměření na naši duchovní stránku, vše, co během dne vyslovíme…

Večerní meditace vám navíc zajistí i kvalitnější spánek – ta ranní zase příliv energie do nového dne. Zkuste se na své čakry několik dní po sobě soustředit – sami pocítíte pozitivní změnu.

S láskou a požehnáním

Lucie