failed to copy /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/plugins/divicommerce//single-product.php to /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/themes/esoteria-child/single-product.php...

kyvadlo, kyvadlo, řekni mi

Svoje první kyvadlo si kupodivu pamatuji dodnes. Bylo mi 9, chodila jsem do třetí třídy a jeli jsme na školu v přírodě. Odpoledne po lyžování přišla některá z holek s tím, že když navážeme prstýnek na vlas, můžeme s ním vyvěštit odpovědi na cokoliv nebo zjistit, kolik budeme mít dětí.

Můj prstýnek ze “štěstíčka” byl z kočičího zlata a měl žlutý kamínek 🙂

391-529-thickboxNarozdíl od většiny mých spolužaček mi práce s kyvadlem vyhovuje dodnes. Ač je předchozí příhoda trochu úsměvná, přinesla mi jednu velkou výhodu – děti o fungování podobných metod nepochybují.

Pokud už jste dospělí, podíváme se na to, jak se s pochybnostmi vypořádat a přizvat si kyvadlo na pomoc.

Práce s intuicí, vyšším já, duchovními průvodci…

Když si práci s kyvadlem trochu zažijete, prostě vám bude stačit vzít ho do ruky, položit otázku a nechat ho, aby se rozkývalo. Ale než se tak stane, můžete vyzkoušet následující metody:

Vezměte kyvadlo do ruky (obvykle se drží mezi palcem a ukazováčkem) a držte ruku uvolněně, ale pevně tak, aby kyvadlo volně viselo dolů. Pokuste se zklidnit svou mysl (můžete zkusit třeba krátkou meditaci) a vyšlete ke kyvadlu myšlenku, aby se zastavilo a zklidnilo. Nehýbejte vědomě rukou ani prsty, jen pozorujte, co kyvadlo dělá. Pokud se skutečně zastaví, můžete ho postupně požádat, aby se rozkmitalo rovně, dokola nebo šikmo.

Wholesale-natural-purple-crystal-powder-crystal-font-b-pendulum-b-font-pendant-bai-shuijing-font-bPak můžete začít s přiřazením jednotlivých pohybů k odpovědím Ano a Ne. Je na vás, jestli se rozhodnete kyvadlo požádat, aby vám ukázalo, jak zobrazuje jednotlivé odpovědi – nebo je vědomě nastavíte sami. Obě metody se zcela běžně používají.

Pokud se rozhodnete odpovědi nastavit sami, pak držte kyvadlo v ruce a v mysli (nebo nahlas, pokud vám to vyhovuje) vyřkněte: “Ukaž mi pohyb rovně vpřed, který znamená Ano.” Poté, co kyvadlo odpoví pohybem jej můžete opět zklidnit a pokračovat: “Ukaž mi pohyb do stran, který znamená Ne.” Opět vyčkejte odpovědi kyvadla.

Směr pohybu přiřazený jednotlivým odpovědím je jenom na vás – některé metody používají uvedené pohyby vpřed a do stran, jiné za Ne považují třeba pohyb po kruhu… Je to jen na vás.

Zpočátku berte pokusy s kyvadlem jen jako hru, zarputilé soustředění na výsledek dokáže vaši práci s kyvadlem úspěšně sabotovat. Velmi rychle zjistíte, že kyvadlu můžete důvěřovat a že vám práce s ním jde v podstatě sama.

IMG_6050Pokud se nechcete spoléhat pouze na vlastní intuici, můžete při práci s kyvadlem požádat o pomoc některého ze svých duchovních průvodců – ať už je znáte, nebo ne. Prosbu můžete formulovat konkrétně (“Prosím svého strážného anděla, aby mi zjevil odpověď”) nebo obecně (“Prosím své duchovní průvodce, aby mi ukázali odpovědi na mé otázky.”)

Úzasně funguje i spojení s Vyšším Já, na které se můžete obrátit stejným způsobem. S Vyšším Já pracuje i metoda Spiritual Response Therapy, kterou možná znáte pod zkratkou SRT. Při ní se používají zejména krátká kyvadla a speciální tabulky pro odpovědi.

Práci s tabulkami můžete každopádně ke své praxi s kyvadlem zařadit i v případě, že jste kurzem SRT neprošli – kyvadlo umístíte nad tabulku a požádáte ho, aby se rozkývalo do prostoru, kde leží vaše odpověď. Tabulky pro kyvadlo lze koupit, nalézt v knížkách o kyvadle, stáhnout z internetu nebo jednoduše nakreslit. Jejich obsahem může být cokoliv – existují tabulky pouze s odpověďmi Ano a Ne, s přehledem možných zdravotních problémů, s čakrami, s přehledem Bachových esencí… Jejich obsahem může být cokoliv, co bude vyhovovat vašim potřebám.

41-79-largePráce s kyvadlem je velice jednoduchá a s trochou cviku ji dokáže zvládnout v podstatě kdokoliv. Já sama ji používám opravdu ráda a určitě ji doporučuji vyzkoušet i vám 🙂

A pokud ještě svoje kyvadlo nemáte, můžete si vybrat z naší nabídky klasických dlouhých kyvadel, krátkých SRT kyvadel nebo mých oblíbených kamínkových špiček, které lze navíc nosit zavěšené na řetízku