failed to copy /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/plugins/divicommerce//single-product.php to /mnt/clvr-extra-disk/www/esoteria.cz/public_html/wp-content/themes/esoteria-child/single-product.php...

čarodějnictví

Babizna sklánějící se nad kotlíkem, který na svých třech nožkách bublá nad ohněm, okouzlující kněžka v jejímž dekoltu se skrývá lahvička s jedem, nebo snad zvláštní, ale určitě nevinná bylinkářka hořící na hranici uprostřed středověké vesnice? Tušíte správně, čarodějnictví už dnes není to, co bývalo…

V našem současném světě tak potkáte nespočetné množství čarodějnic, z nichž žádná není stejná jako ta druhá. Avšak od zdobného dlouhého roucha s dramaticky vyhlížející kapucí po pohodlnou teplákovou soupravu, od přeplněného sladce vonícího oltáře s doutnajícími kadidly po nenápadnou goth dívku, která kreslí bílou křídou na chodník ornamenty povědomé jen zasvěceným, všichni v posvátném kruhu magické přírody žijeme svoji životní filosofii. Jsme totiž tím, čím jsme, to máme společné, jsme čarodějnice.

IMG_20160515_134954Spiritualita není naším víkendovým koníčkem, je jednoduše naší plnohodnotnou součástí, která bezprostředně ovlivňuje naše životní cesty. Během rituálů žádáme bohy o jejich přízeň, za obětiny obdržíme znamení a odpovědi na naše otázky, příležitosti činit náš život více šťastným a úspěšným. Před zkouškami proneseme svoji oblíbenou afirmaci, modlitbu nebo se zklidníme broukáním mantry. Během psaní článku zapálíme svíčku a s přítelkyněmi na kafíčku čteme tarot.

Vnímáme přírodu všemi svými smysly, všímáme si okolního dění a energií v něm obsažených, nacházíme spojitosti, které nejsou na první pohled patrné a to nás někdy činí odlišnými od ostatních. Citlivějšími, intuitivnějšími, schopnými vypořádat se s nelehkými rozhodnutími a situacemi podle toho, co sami upřímně chceme. A když snad jednou za čas přešlápneme, chápeme a učíme se pilně z našich chyb raději, než abychom je odsunuli do nejzazších koutů mysli a nechali naše vnitřní já chátrat.

statue-1405539_640To, co chce naše duše, naše vnitřní čarodějka, dokážeme často rozeznat snáze než lidé zahlcení a zmatení uměle vytvořenými potřebami v rámci společnosti. Pro jasnou mysl a otevřené srdce se však necítíme jakkoli lepší než ti, kteří zápasí s nedostatkem pochopení, co vlastně od života chtějí. Jelikož o naše okolí máme stejně tak jako o sebe upřímný zájem, pokoušíme se naše přátele a klienty podpořit v zodpovědnosti za jejich život a v lásce k jejich výjimečnému osobnímu příběhu. Inspirovat je jakožto zvídavé bytosti odhodlané jít si za svými sny.

V tom tkví naše životní filosofie.


Chcete se o soudobém čarodějnictví dozvědět víc? Autorka článku Coreyemmah letos otevírá Letní školu čarodějnictví, kde v osmi lekcích vysvětlí nejen, jak s čarodějnictvím začít, ale třeba i jak meditovat, jak vytvořit vlastní oltář či připravit rituál. Podívat se můžete také na její youtube kanál o eklektickém čarodějnictví.